Ga naar de inhoud

Oorlog in Oekraïne: Bescherming van personen met een handicap

 .

Vind info bij het European Disability Forum

Het European Disability Forum (EDF) roept alle partijen op om de bescherming en veiligheid van personen met een handicap in Oekraïne te waarborgen. Het EDF heeft een speciale website voor Oekraïne www.edf-feph.org/ukraine gemaakt waar u actuele informatie over de behoeften kunt vinden:

Ga naar www.edf-feph.org/ukraine

 .

Vind info bij de federale overheid

Op de website www.info-ukraine.be kunnen Belgische inwoners, Belgen in het buitenland, steden en gemeenten, Oekraïners die reeds in België verbleven en personen op de vlucht terecht voor meer informatie. Verschillende overheidsdiensten werken samen om deze informatie te bundelen. De komende dagen en weken zal de inhoud verder worden aangevuld.
Oekraïners op de vlucht vinden er onder andere informatie over de rechten die zij hebben wanneer zij in ons land aankomen, de te ondernemen stappen, hoe voor opvang gezorgd wordt,…
Ook Belgische inwoners kunnen op de website meer informatie vinden over hoe zij kunnen helpen. 

Daarnaast opent de federale overheid ook een algemeen informatienummer. Het callcenter is elke dag te bereiken via het nummer 02/488 88 88 van 9u tot 17u.

Ga naar www.info-ukraine.be

 .

Help personen met een handicap in de regio Tsjernivtsi !

Valentyna Dobrydina, hoofd van de NGO Chernivtsi Regional Organization of People with Disabilities "Leader”, roept op om dringend humanitaire hulpgoederen te doneren:

Bekijk de lijst met noodzakelijke goederen voor personen met een handicap in de regio Tsjernivtsi

Contactgegevens:

Director NGO Chernivtsi Regional Organization of People with Disabilities "Leader”, coordinator in Chernivtsi region, Valentyna Dobrydina
Tel. mob. +380505005123
Email: vdobrydina@gmail.com
Address: t. Storozhynets, 59000, Chernivtsy region, Ukraine

 .