Ga naar de inhoud

Onthaal

Even voorstellen

Het Belgian Disability Forum vzw (BDF) verenigt 18 Belgische verenigingen die personen met een handicap vertegenwoordigen. Het BDF vertegenwoordigt de Belgische personen met een handicap op Europees en supranationaal niveau.

Maak kennis met het BDF

 

Samen voor een België waar iedereen zijn plek heeft

Voor zijn acties vertrekt het Belgian Disability Forum vzw (BDF) van de principes van het VN-verdrag inzake de Rechten van Personen met een Handicap (UNCRPD). Het BDF vraagt dat er bij iedere beleidsbeslissing rekening wordt gehouden met de rechten van de personen met een handicap.

 

17/05/2023 - 5de Europees Parlement van personen met een handicap op 23 mei

De volgende editie van het Europees Parlement van personen met een handicap vindt plaats op 23 mei 2023.

Het thema van de 5de editie is "Bouwen aan een inclusieve toekomst voor personen met een handicap in de EU".

Meer weten over het Europees Parlement van personen met een handicap

 

12/04/2023 - Memorandum BDF 2024: Oproep tot bijdragen

Met het oog op de Europese parlementsverkiezingen in 2024 (die ook de wissel van Eurocommissarissen tot gevolg hebben), bereidt het BDF een memorandum voor. Om volledige participatie aan de ontwikkeling van beleidsmaatregelen en acties op het EU-niveau te waarborgen, wil het BDF via het memorandum haar eisen en verwachtingen laten weten aan de beleidsmakers en zeker aan de Belgische kandidaten voor het Europees Parlement.

Voor het opstellen van deze nota doet het BDF een beroep op u! Het BDF vraagt u de thema’s en vraagstukken die u bezighouden op het EU-niveau te delen.

Lees verder

 

23/03/2023 - Algemene Vergadering van het BDF

Op donderdag 16 maart 2023 vond de jaarlijkse Algemene Vergadering (AV) van het BDF plaats.

De AV was zoals gewoonlijk opgedeeld in twee delen: de gewone AV en een tweede informatief gedeelte dat de uitdagingen voor 2023-2024 behandelde.

Lees verder