Ga naar de inhoud

Perscommuniqué 11-04-2014

Het BDF voor de experten van het UNCRPD

Een delegatie van het Belgian Disability Forum vzw (BDF) zal op maandag 14 april 2014 in Genève de belangrijkste elementen van zijn alternatief verslag over de rechten van personen met een handicap (link) voorstellen aan het Expertencomité van het UNCRPD.

Zo veel te zeggen in zo weinig tijd!

De eigenlijke hoorzitting zal hoogstens een uur duren! Ze zal uit twee delen bestaan: een voorstelling van 20 minuten en 40 minuten vragen en antwoorden.

De andere Belgische organisaties die een alternatief of parallel verslag hebben gepubliceerd, zullen tijdens hetzelfde uur worden gehoord.

Coördinatie van het werk

Rekening houdend met dat gegeven, heeft het BDF het initiatief genomen om de krachten te bundelen met het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en GRIP, om de 20 minuten die voor de voorstelling worden toegewezen optimaal te kunnen benutten, op basis van een thematische tijdsverdeling.

Het BDF is tevreden over de goede samenwerking tussen de drie organisaties en hoopt dat de experten van de VN sterk de klemtoon zullen leggen op de bekommernissen van de Belgische handicapsector wanneer ze in september 2014 hun vragen aan de Belgische Staat richten.

Contact :

Olivier Magritte - info@bdf.belgium.be - 0470 13 14 36