Ga naar de inhoud

De Europese Commissie presenteert haar voorstel voor een EDC-richtlijn

De Europese Commissie had beloofd om haar voorstel voor een richtlijn die de European Disability Card (EDC) uitbreidt naar alle lidstaten tegen eind 2023 af te ronden. De EDC is het resultaat van een verzoek van de Algemene Vergadering van het Belgian Disability Forum vzw (BDF) in 2009. Meer weten? Fris hier uw kennis over de EDC op.

Verwacht wordt dat de Europese Commissie haar voorstel op 6 september 2023 zal presenteren tijdens een persconferentie 's middags, na de vergadering van het College van Europese Commissarissen.

Als alles volgens plan verloopt, kan u de persbriefing volgen op de website van de Europese Commissie: Follow live on the European Commission Website. Normaal gesproken gebeurt dit enkel in het Engels en er is geen informatie over de toegankelijkheid van deze mededeling.

De tekst van het voorstel zal vervolgens beschikbaar zijn op deze link: Pershoek van de Europese Commissie.

Het BDF is benieuwd hoe de Europese Commissie erin geslaagd is om te voldoen aan de verwachtingen van de Europese beweging voor personen met een handicap door van de Europese Unie een ruimte van vrij verkeer voor iedereen te maken.