Ga naar de inhoud

16/09/2022 - SDG-Forum Belgium op 4 oktober 2022


België organiseert elk jaar een forum van uitwisseling over de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen, ook wel Sustainable Development Goals (SDG’s) genoemd. Het Belgian Disability Forum vzw (BDF) zal actief deelnemen aan het SDG-Forum.

Er zijn 17 doelstellingen die de VN-lidstaten samen tegen 2030 willen bereiken. Als de lidstaten deze doelstellingen halen, zullen armoede en ongelijkheid sterk worden teruggedrongen en zal de klimaatverandering beperkt blijven.

De gesprekken zullen tijdens het forum in het Frans en Nederlands worden vertaald.

Helaas zijn alle informatie en inschrijvingsformulieren in het Engels. Als u moeite heeft met het inschrijven, neem dan contact op met het secretariaat van het BDF: info@bdf.belgium.be. Wij zullen u helpen.

Als u  - net als wij - ontevreden bent, omdat u de informatie niet in uw taal ontvangt, klik dan op de volgende link, ga naar de "Contact"-knop en stuur uw mening: SDG-Forum Belgium

Tweede vrijwillig verslag van België

Het hoofdthema van het SDG-Forum 2022 is: “De voorbereiding van het tweede Vrijwillig Nationaal Verslag van België over de Agenda 2030”.

Het BDF neemt deel aan de opmaak van dit rapport en zal een nota sturen naar het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling. Het doel is dat België aandacht besteedt aan de behoeften van personen met een handicap bij zijn inspanningen om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen te bereiken.

Animatie van het BDF: "Duurzame ontwikkeling en handicap"

Ook dit jaar zal het Belgian Disability Forum vzw (BDF) opnieuw actief deelnemen aan het SDG-Forum Belgium door een debat te leiden rond het thema "SDG en handicap".

De animatie komt van de "SDG en handicap"-video's die u kan bekijken via deze link: BDF - SDG video's

Onder elke video vindt u een link met meer uitleg.

Praktische informatie:

  • Datum: 04/10/2022
  • Tijd: 8u15 - 19u00
  • Locatie: Flagey - Heilig-Kruisplein, 1050 Brussel
  • Volledig programma: SDG-Forum Belgium
  • De workshop "SDG en handicap" onder leiding van het BDF vindt plaats van 13u20 tot 14u30

Inschrijven is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Schrijf u zo snel mogelijk in via de link : SDG-Forum Belgium