Ga naar de inhoud

16/09/2021 – IDA-enquête over de deelname van organisaties van personen met een handicap

De International Disability Alliance (IDA) heeft haar tweede globale enquête gelanceerd over de deelname van organisaties van personen met een handicap aan beleid en programma's.

Deze enquête leidt tot een beter inzicht in hoe organisaties van personen met een handicap deelnemen aan de beleidsontwikkeling en de programma's van overheden en internationale partners.

De IDA zal de resultaten gebruiken om de beleidsmakers aansprakelijk te stellen voor de uitvoering van de artikelen 4.3 en 32 van het Verdrag van de Verenigde Naties inzake de rechten van personen met een handicap.

Door deze enquête in te vullen, helpt u de IDA te begrijpen hoe overheden en internationale partners personen met een handicap in hun werk betrekken en hoe ze ervoor kunnen zorgen dat het principe van "Niets over ons, zonder ons" wordt gerespecteerd.

De enquête duurt ongeveer 20 minuten, maar u kunt er zo lang over doen als u wilt. Als u uw internetverbinding verliest, worden uw antwoorden opgeslagen.

Het is mogelijk om de enquête in het Engels, Frans of Duits in te vullen. U kan uw taalkeuze maken op het eerste scherm dat verschijnt na het klikken op "Klik hier om de enquête in te vullen".

Meer info (in het Engels)

Klik hier voor de Nederlandse vertaling van de enquête

Klik hier om de enquête in te vullen