Ga naar de inhoud
Belgian Disability Forum

Onthaal

Even voorstellen

Het Belgian Disability Forum (BDF) verenigt 18 Belgische verenigingen die personen met een handicap vertegenwoordigen. Het BDF vertegenwoordigt de Belgische personen met een handicap op Europees en supranationaal niveau.

Maak kennis met het BDF

 

Samen voor een België waar iedereen zijn plek heeft

Voor zijn acties vertrekt het Belgian Disability Forum vzw (BDF) van de principes van het VN-verdrag inzake de Rechten van Personen met een Handicap (UNCRPD). Het BDF vraagt dat er bij iedere beleidsbeslissing rekening wordt gehouden met de rechten van de personen met een handicap.

 

12/10/2021 - Handicap en SDG
Deze week: Doelstelling 3 - Goede gezondheid en welzijn

Diensten van gezondheidszorg en welzijn moeten voor iedereen toegankelijk zijn.

Bekijk de 2de video van de BDF-campagne "Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen en handicap":

Doelstelling 3 - Goede gezondheid en welzijn
 

23/09/2021- Persbericht: Geldautomaten - BATOPIN-netwerk

Personen met een handicap: weer het kind van de rekening!

Tegen eind 2024 zal een netwerk van bankneutrale geldautomaten het huidige netwerk van automaten van bankfilialen vervangen. Batopin, verantwoordelijk voor het project, verzekert dat de meerderheid van de Belgen toegang zal hebben tot een geldautomaat binnen een straal van minder dan 5 kilometer van hun woning.

De NHRPH en het BDF verwerp deze zuiver economische insteek, exponent van een doorgedreven digitalisering van het bankwezen en de financiële diensten.

Lees verder

 

16/09/2021 – IDA-enquête over de deelname van organisaties van personen met een handicap

De International Disability Alliance (IDA) heeft haar tweede globale enquête gelanceerd over de deelname van organisaties van personen met een handicap aan beleid en programma's.

Door deze enquête in te vullen, helpt u de IDA te begrijpen hoe overheden en internationale partners personen met een handicap in hun werk betrekken en hoe ze ervoor kunnen zorgen dat het principe van "Niets over ons, zonder ons" wordt gerespecteerd.

Lees verder

 

Meer nieuws over het BDF? Ga naar het nieuwsoverzicht