Ga naar de inhoud

SDG's: Verslag

De Staten volgen de uitvoering van de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling vrijwillig op. Zij beslissen zelf of zij een vrijwillig verslag voorstellen op de vergadering van de Staten.

Vrijwillig verslag van België

België heeft besloten een vrijwillig verslag op de bijeenkomst voor te stellen, die plaatsvindt van 10 tot 19 juli 2017. België komt op 18 juli 2017 aan de beurt.

Het verslag van België werd opgesteld door het Federaal Instituut voor duurzame ontwikkeling, onder het voorzitterschap van de Eerste Minister.

Vrijwillig verslag van België - SDG's (20/06/2017)

 

Analyse van het BDF

Het Belgian Disability Forum vzw (BDF) kon commentaar over het vrijwillig verslag van België doorgeven. Gezien de krappe spreektijd moest het zeer beknopt zijn. Het BDF heeft zijn commentaar aan de Verenigde Naties bezorgd.

Het werd ook verdedigd door de vertegenwoordigers van het European Disability Forum (EDF) die van 10 tot 19 juli 2017 in New York waren.

Commentaar van het BDF op het vrijwillig verslag van België - SDG's (05/07/2017)

 

Het Belgian Disability Forum vzw (BDF) heeft zijn commentaar ook aan de Eerste Minister bezorgd, samen met de gedetailleerde analyse waarop het zich gebaseerd heeft.

Analyse door het BDF van het vrijwillig verslag van België - SDG's (05/07/2017)